onsdag den 3. februar 2010

Referat af styregruppemøde - Børnebibliotekaren som playmaker - 19. januar 2010 på Roskildebibliotekerne

Tilstede: Jan Holmquist (ref), Lotte Duwe Nielsen, Mette Tangaa, Nanna Dreyer Stryhn, Christine Bruun, Rikke Skuldbøl.
  1. Status for projektet: Rikke Skuldbøl
    Rikke fortalte om hvad der er sket i projektet siden det sidste styregruppemøde i Juni. Projektugen i uge 43 var sammensat så den kunne give inspiration fra så mange vinkler som muligt.

    Programmet for ugen samt indtryk kan læses på projektbloggen.

    Der var stor tilfredshed med ugens program fra deltagerne, og ambitionen om inspirerende dage til at ruste deltagerne til de individuelle projekter synes opfyldt.

    Der er afholdt 2 projektgruppemøder, det første et brainstorm- og diskussionsmøde, på dette møde nedsatte man en eventgruppe der skal stå for planlægningen af den fælles event i vores projekt. På det andet møde fremlagde bibliotekerne deres individuelle projekter.

    Vores fælles event bliver afholdt samtidig på alle biblioteker - den 24. april fra 15-17. Eventet er en skattejagt med temaet rejorder. Man starter og afslutter eventet fælles via webcam. Børnebibliotekarerne er playmakers på dagen. Pallesgavebod.dk har lovet at støtte op om projkettet og vi afventer svar fra DR Ramasjang.

    Rikke fortalte om sin studietur til USA sammen med deltagere fra vores samarbejdsprojekt Legende familier i biblioteket. For god ordens skyld blev der gjort opmærksom på at studeturen ikke var en del af projektet, selvom den var ptrojektrelevant. Der er derfor ikke projektøkonomi i rejseudgifterne. Studeturen der besøgte 6 steder i 6 forskellige stater på 7 dage , kan man læse mere om på denne wiki: http://studietur.wikispaces.com/

    Rikke udleverede punkter til den faglige statusrapport der indbrettes til styrelsen for bibliotek og medier d. 29. januar.

    Efter Rikkes orientering bad Nanna om at der sendes en kort status på projektet inden styregruppemøderne. Vi aftalte at vi fremover sender noterne der svarer til den faglige afrapportering ud samt husker at sende link til bloggen sammen med dagsordnen.

    Evaluering af projektet blev debatteret. Der var forslag om at udarbejde en kogebog for at videreformidle erfaringer. Det blev dog ikke besluttet. Projektgruppen vil tage evalueringen op på et møde, især om det er den bedste metode at bruge fokussamtaler overfor målgruppen. En del af evalueringen er konferenen.

  2. Den afsluttende konference

    Rikke og Lotte fortalte om forslag til program for den nationale konference. Målgruppen for konferencen er børnebibliotekarer, men også ledere. Vi vil gerne ramme bibliotekernes ledelser med formidlingen af at leg på biblioteket er vigtigt. Programmet bør derfor appellere til lederne. Styrelsen indbydes til konferencerne ligesom en leder børe have et kort oplæg på konferencerne.

    Angående økonomi arbejdes der på en model hvor udgifterne deles mellem Legende Familier og vores projekt så konferencen i vest betales af Legende familier og konferencen i øst af børnebibliotekaren som playmaker. Vi skal dog endeligt have afklaret dette. Vores projekt ansøger bibliotekskonferencer.dk om støtte til den udenlandske oplægsholder.

  3. Er vi på rette spor?

    Vi diskuterede om projektet er på rette spor i forhold til målet om at den enkelte børnebibliotekar sætter sig selv på spil som fantasi- og kreativitetsagenter eller om der er tendens til at rette sig mere mod materialer og traditionel formidling af dem.

    Der var enighed om at det var nogle meget flotte projekter bibliotekerne har valgt at lave. Det var spændende at få en snak med elemterne i de enkelte projekter. Projektlederne vil understrege at det er hjerteblod i projektet at børnebibliotekaren er aktivt "på spil".

    Vi drøftede muligheden for at formidle viden fra vores projekt vi CB'erne.

    Vi konkluderede at projektet er på rette spor.

  4. Udfordringer ved delt projektledelse.

    Punktet var ønsket drøftet af Nanna. Guldborgsund-bibliotekerne og Næstved-bibliotekerne har hver 19 timers frikøb til den fælles projektledelse. det kan give udfordringer at have en delt projektledelse der fysisk er placeret langt fra hinanden. Der er udarbejdet en skriftlig arbejdsdeling, og de to projektledere har gensidigt orienteringsmøde d. 4. februar. Jan lagde op til direkte løbende drøftelser mellem Næstved og Guldborgsund når nødvendigt.

  5. Økonomi.

    Der blev uddelt bilag af den seneste økonomiske statusrapport til styrelsen for bibliotek og medier. Vi sammenholdt med budgettet fra vores ansøgning. Kommentarer til økonomien er:

    Det er ikke muligt at søge udviklingspuljemidler til materialer. Udgifter til materialer til de enkelte projekter skal altså egenfinansieres. Udvikling og rådgivning i forbindelse med udvikling af materialer kan betragtes som konsulentydelse.

    Der skal indkøbes i alt 56 guiness rekordbog ( 6 pr deltagende bibliotek) til præmier til vores fælles event. Der er søgt om sponsorstøtte fra forlaget. Gives den ikke finansieres 6 ex af hvert bibliotek.

    De 37 timer der betales af projektet pr deltagende bibliotek kan udbetales hvis de er brugt. Der fremsendes regning på særlig blanket til Eva S. Larsen - Guldborgsund-bibliotekerne. Blanketten skal være underskrevet af biblioteksledelsen.

    Egenfinansieringen af timer til projektet skal dokumenteres på en tro og love erklæring underskrevet af biblioteksledelsen. Blanketten fremsendes af Guldborgsund-bibliotekerne til jer. Blanketten skal benyttes til revisionen af regnskabet.

    Opklarende: Angående beløbet til evaluering på 28000 hvor det fremgår at de 20000 er anden finansiering. Dette er en fejl der er blevet rettet. Beløbet 20000 skal stå under ansøgt.

    Afslutningsvis kan oplyses at der er en del forventede betalinger i nærmeste fremtid, men at budgettet ser forsvarligt ud - også med henblik på finansieringen af oplægsholdere på de afsluttende konference.

  6. Eventuelt

    Christine går på barsel i februar. Ny i styregruppen for Roskilde bibliotekerne er Peter Høybye. Velkommen til Peter og tillykke og held og lykke til Christine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar