onsdag den 3. februar 2010

Fantasy-dage i Århus og Randers

Dagene planlægges afviklet d. 20. marts i Randers og d. 27. marts i Århus. Der er 2 forløb hvert sted af ca. 2,5 times varrighed. Der er plads til 20 deltagere pr. gang. Målgruppen er de 9-15 årige. Det skal foregå i et stort rum fyldt med ting og sager, skrot og andet der kan bruges i workshoppen.

Dagen bygges over en nyskrevet fantasy historie (ca. 30 sider) skrevet af Lise Bidstrup. Dermed har ingen deltagere et eksisterende forhold til historien. Alle starter fra samme sted og kan bruge deres fantasi til at bygge videre.

Foreløbig plan for dagen:
  • Første del af historien, oplæsning
    introduktion, evt. af missionen eller målet. Lægger op til første workshop.
  • Workshop - lav dit eget våben
    introduktion og hjælp fra bibliotekarer
  • Anden del af historien - oplæsning
    lægger op til anden workshop
  • Workshop - ikke fastlagt endnu
    kunne være lave et fantasi uhyre eller væsen fra historien.
  • Tredje del af historien
    lægger op til tredje workshop
  • Workshop - bryg din egen beskyttelses drik
    og få den med hjem i en flaske. Introduktion og hjælp fra bibliotekarer
  • Fjerde del af historien (afslutningen)

Vi har besluttet begge at være tilstede på de to dage og dermed benytte os af dynamikken i at være to, og muligheden for at udvikle og bygge på erfaringer opnået ved 2 forløb.

Det er os der skal hjælpe deltagerne gennem dagen. Vi er oplæsere, igangsættere, sparringspartnere og playmakere. Der kan være brug for at inddrage hjælp i nogen af workshopperne fra personer med viden om de specifikke emner.

4 kommentarer:

  1. Kære Mette og Anine
    Nu er jeg jo selv en ret stor "fantasy-fan". Så jeg er egentlig lidt ked af, at jeg ikke kan deltage i et af jeres arrangementer.
    I kommer rigtig godt omkring genren "Fantsy" med alt lige fra historiefortælling til workshops. Det er lidt ærgerligt, at jeres flotte arrangement klares på blot en dag med alt det arbejde, som jeg forestiller mig, at I lægger i det. Jeg tænker derfor, om man mon kunne kopiere arrangementet/konceptet til lignende arrangementer fx med andre temaer? Kunne I fx udarbejde en form for drejebog, som vi andre børnebibliotekarer kunne følge ved planlægning af lignende arrangementer?
    Jeg ser frem til at høre om det færdige resultat og til at stjæle med arme og ben af jeres gode idéer :-)
    kh, Rikke

    SvarSlet
  2. Ja tak til en drejebog ;o) Tænker også at alle de fine erfaringer i får jo ville være oplagt at viderebringe ud til resten af landets børnebibbere.

    SvarSlet
  3. Jeg er virkelig vild med jeres projektide! Det lyder utrolig spændende og som om I virkelig har taget meget med fra uge 43 (brug af skrot, fortælling osv). Det er skønt at I skal bruge jer selv så meget på de to workshops - det er jo virkelig essensen af projektet - og at I skal få børnene til at tro på at de er kreative nok til at lave seje ting ud fra skrammel.

    Jeg glæder mig meget til at høre om hvordan workshops'ne forløber!

    SvarSlet
  4. Kommentar fra Henriette og Vibeke:
    Superflot projekt for hardcore fantasy læsere. Spændende at høre, om det også mest vil være børn, som i forvejen bruger biblioteket meget, der vil blive tiltrukket. Eller om nogle vil opdage nye muligheder på biblioteket. Også flot at I henvender jer til den svære aldersgruppe.

    SvarSlet