mandag den 26. oktober 2009

Projektuge dag 2: Celf og Den Kreative Platform

Dag 2 startede med 3 oplæg som studerende fra celf havde lavet. Alle 3 oplæg havde alternativer til børnebiblioteket og da multimediedesign er de studerendes udgangspunkt. Ja så var deres bud på et børnebibliotek lidt anderledes end vores traditionelle syn på vores arbejdsplads.
Første oplæg var en interaktiv historiefortæller. Konceptet var en touchscreen hvor barnet selv kunne skabe sin egen historie ved at vælge sig videre i historien. Når barnets historie var slut kunne historiefortælleren anbefale en bog i samme stil med den historie barnet havde skabt. Det næste oplæg var en hel indretning af et børnebibliotek med komponenter som f.eks. et interaktivt spillebord, iglo-lytte-hytte med historier, tegnetavle med projektor ikke med tusser, en Sanseoplevelsevæg, en kæmpe bog der kunne bladres i, en søjle med justerbare skærme og en kæmpe pin-art væg. Sidste bud handlede om at bibliotekarerne turde gå foran og bruge sigselv meget aktivt i formidlingen. Nærmest som rejseguider.

Hvad var det så lige der skete om eftermiddagen. Vi grinede i hvertfald meget! Det er svært at beskrive hvad den kreative platform egentlig er, men i bund og grund er det en en måde at tænke på. Det vigtigste der skete den eftermiddag var vidst at vi alle tog arbejdsformen til os. Dette kan blive rigtig vigtigt i processen fremover!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar