fredag den 19. juni 2009

Next Library 2009

Så er dele af projekt- og styregruppen hjemme igen fra fænomenet next library i århus. Der er mange indtryk og tanker der trænger sig på oven på sådan en event, derfor deler jeg det også i to. Det første indlæg vil være en ret konkret referering af de ting jeg har nået at opleve. Det næste indlæg vil være mere reflekterende.

Vi havde ankomst søndag og søndag aften gik med at bnetværke i forhallen på Århus hovedbibliotek. Mandag morgen startede så det egentlige program. Den først inspirerende talk var fra Helene Blowers hendes pointe var at vi er nødt til at genopfinde os selv. Det trykte medie er døende, og hvis ikke biblioteker skal formidle bøger hvad skal vi så?

Dernæst fik vi fornøjelsen af Gene Tan fra Singapore som talte om at stille dumme spørgsmål og nedbryde biblioteksbarrieren. Overrask og slå fordomme ned. Meget tankevækkende, dog blev alt kreativt dysset ned da Bo weymann præsenterede TING. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstod konceptet!

Efter frokost deltog jeg i 3 workshop. Den første hed Psycical Library Buildings/Co-creations og handlede om hvordan vi kan benytte os af personale og brugere når der skal udvikles/bygges nye biblioteker. Jeg synes der var lidt langt mellem guldkornene der, men det må jo være et tegn på at vi er godt med her i Danmark.

Næste Workshop var en åben workshop som pludseligt opstod. Den handlede om kreative platforme og var ledet af Christian Byrge. Denne workshop var rigtig inspirerende og gav gode tips til hvordan den menneskelige hjerne fungere, og hvordan vi skaber rum for kreativ tænkning. Christian var iøvrigt også konferencens Playmaker. Han har mange gode tips til at nedbryde alle de bagateller vores hjerne konstant beskæftiger sig med. Meget konkret mener han iøvrigt at skal man have løst et problem, så får man flest kreative forslag hvis en fagperson fremlægger problemstillingen for en gruppe mennesker der ikke er indenfor faget også overlader dem til at løse problemet!

Derefter gik turen ud i verden med et par hollandske fyre fra Delft. Gutterne har sat sig for at af dække best practice på verdens biblioteker og sankke med fremtrædende mennesker omkring biblioteker og deres fremtid. Alt bliver optaget, fotograferet eller livestreamet. Således drager de rundt og fortæller deres og vores historie.

Aftenen bød på god mad og en rigtig livlig debat. Jeg er personligt rigtig glad for, at jeg fik vendt en del med Helene Blowers både stort og småt men også lidt om ImagineOn.

Næste morgen startede med et meget spændende oplæg fra Chris Batt. Chris snakkede også meget om at vi skal genopfinde vores formål og position i samfundet men han mener ikke det ligger i nye prestigefyldte byggerier men derimod i den rolle som bibliotekarerne påtager sig. Han mener, at vi skal være forkæmpere for bibliotekerne. Deborah Jacobs fortsatte lidt i samme spor og det på trods af, at hun har bygget rigtig mange nye biblioteker. Så efter en opsang om at gå ud i verden med rank ryg og kæmpe i bibliotek sagens tjeneste, kastede jeg mig over en præsentation af vores projekt i en workshop med titlen Playtime/ideas for library spaces.

1 kommentar:

  1. Godt ikke-referat fra en ikke-konference :-)). Kan du ikke reklamere lidt for bloggen på vores intranet, Malene? Så kan folke jo få lidt mere at vide om hvorfor vi tog til Århus en SØNDAG! Nanna

    SvarSlet